Gevonden!

De productie ligt WEER stil maar dat wisten jullie zeker al. Saab is nog altijd aan het onderhandelen met de toeleveranciers. Dat de productie stil ligt wil niet betekenen dat er niets gebeurd rond Saab. Vanochtend maakte Swedish Automobile N.V. bekend dat ze weer een Chinese partner gevonden. Dames en heren maak kennis met  de nieuwe Chinese partner van Saab: Youngman!!

Op 16 mei 2011 besloot Pang Da een aandeel van Saab te nemen  (dat aandeel moet wel nog worden goedgekeurd) en een Joint ventures op de baan te zetten. Dat is hetzelfde wat Zhejiang Youngman Lotus Automobile wilt doen. Youngman  neemt direct een belang van 29.9%. Daarvoor zullen ze 136 miljoen euro  moeten dokken. Zal het belang Spyker/Saab (24%) hierdoor minder worden. Nee, hoor. In de plaats van 65 miljoen zullen ze nu 109.000.000 euro investeren.

Zo goed als meteen na de deal met Pang Da maakte VM meteen duidelijk dat ze op zoek zouden gaan naar een degelijke productiepartner in China. En ja die is nu gevonden Youngman die ook de producent van MAN trucks heeft Saab een nietbindende intentieverklaring getekend waarin staat dat ze een joint venture zullen oprichten waarvan zowel Saab als Youngman een aandeel van 45% nemen. De overige 10 procent mag worden toegeschreven aan Pang Da (als dat mag van de overheden).

Al dit is zeer goed voor Saab, Als alle overheden hun toestemming geven. De EIB moet ook hun toestemming geven en dat kan problemen veroorzaken zoals bij Antonov. En op toestemmingen zullen we weer lang moeten wachten zoals bij de deal met Pang Da.

Advertenties

Geplaatst op 13 juni 2011, in Youngman. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: