Pang Da

Bezoek onze nieuwe pagina, waar u alles komt te weten over de deal Saab Pang Da. Deze pagina bestaat niet meer onze excuses.

Hier zijn Pang Da artikelen die op die pagina stonden:

________________

Feest!!!

PRODUCTIE HEROPGESTART!

Na 7 lange weken is de productie bij Saab eindelijk heropgestart. Wel onder strenge begeleiding van Victor Muller, Pang Qinghua en Gunnar Brunius. De eerst Saab’s die van de band rolden waren een 9-5 Aero XWD (4-wiel aandrijving) en een 9-3 Independence Editon voor Victor Muller zelf.

Zelfs met al het negatieve nieuws dat rond Saab hing zijn er toch wat bestelling gedaan waaronder 1300 auto’s van Pang Da die willen in  China de auto’s verkopen en het aantal nog verhogen tot 8100 auto’s. Maar vandaag rolden er maar zo’n 100 auto’s van de band zoals gezegd in vorig artikel.

Naarmate het vordert wil Saab de productie verhogen. (die nu op 50% werkt) Saab is heeft nog werk  voor een 3 à 4 maanden.  De 9-5 SportEstate is nog amper buiten de beursvloer gezien en geen verkeerde auto we kunnen zelfs zeggen een prachtige auto. De 9-4X is met 1600 in de wacht voor dit modeljaar (eind 2011) uitverkocht en er zijn zelfs mensen die nog een nieuwe 9-3 willen hebben wat logisch is want het is een prachtige auto.

_____________________

Is het morgen dan eindelijk zover??????

Ja, is het morgen dan eindelijk zover? Hopelijk toch! Gunnar Brunius de man die verantwoordelijk is voor inkoop en productie zegt van wel MAAR ze zal voorzichtig worden opgestart met maar 100 auto’s per dag in de plaats van 230 tot 240 auto’s. De productie heeft meer als 6 weken stilgelegen wegens het niet kunnen betalen van hun toeleveranciers.

De toeleveranciers zullen wel héél kritisch zijn en geld willen zien alvorens ze producten uitleveren. Volgens bronnen heeft Pang Da, de Chinese autobouwer die geintereseerd is in Saab, een bestelling gedaan van maar liefst 1.300 auto’s. Zo kunnen ze zonder toelating van de Chinese overheid wat miljoentjes in Saab pompen. Nog meer geld zou komen van de   investeringsmaatschappij Gemini. En al dat geld zou genoeg zijn om de productie VOORZICHTIG terug op te starten.

____________________

Productie morgen terug op gang?

Dat is de vraag, maar wie geeft het antwoord? Victor Muller natuurlijk!

Als je dacht dat de productie meteen van start zou gaan na dat Saab een overeenkomst gesloten had met Pang Da, Wel dan ben je serieus fout! MAAR…………..V.M. heeft gisteren laten weten dat de productie deze week of uiterlijk volgende week woensdag terug zou beginnen, maar toen hij daarstraks weer een peptalk voor de arbeiders van Saab gaf zong hij al een toontje lager toen werd er geroddeld dat er nog meer weken nodig waren om de productie terug op gang te brengen.

Gisteren was iedereen nog verbaasd dat Muller zo snel terug een deal heeft geregeld met het voor ons onbekende  Pang Da. Ze hadden echt dringend geld nodig want er is nog altijd een productiestop die ondertussen al 6 weken duurt. Voor alle onbetaalde facturen te betalen zullen ze 90.000.000 euro nodig hebben! Maar hoe gaan ze dit aanpakken? Zo dus.

– 30 miljoen is afkomstig van Gemini Invesmend Fund
– 30 miljoen is afkomstig van Pang Da
– 29,1 miljoen is afkomstig van de EIB

______________

Money, money, money it’s so funny! In a SAAB world!

 

PANG DA PLAATS NOG EEN ORDER, NU VOOR €15 MILJOEN.

Go, go Pang Da! Even terugblikken op wat er de laatste tijd met Saab en Pang Da is gebeurd. Eerst plaatst Pang Da een order van 30.000.000 euro met de optie om voor nog eens 15 milj. bij te bestellen. En nu plaatst Pang Da het order van 15milj.

Voor dit bedrag van €15.000.000 krijgt Pang Da nog eens 630 Saab’s en welke modellen het zijn is nog niet bekend, maar we weten wel dat Pang Da nu in totaal 1.960 Saab’s heeft gekocht.

Nu een quote van VM die zo te zien zijn feesthoedje weer mag opzetten.

“I am delighted that Pang Da, as previously planned, has ordered an additional 630 Saab vehicles. This not only shows the potential for the Saab brand in the Chinese market, but also that in Pang Da, we have found the right partner. I look forward to the next step in our business relationship when we set up joint ventures for distribution and, at a later stage, production in China together.”
 

Dus eigenlijk kunnen we vaststellen dat het bezoek dat Pang Da vrijdag heeft gedaan aan de Saab fabriek goed is verlopen. Nu is het eigenlijk gewoon wachten tot dat alle instanties en overheden hun toestemming geven voor de samenwerking tussen de bedrijven en het aandeel van 24% dat Pang Da in Saab wil nemen. Dat kan echter nog wel drie maanden duren en dat is alles voor nu.

PS: Bekijk ook onze 9-3 Sport-Hatch special.

______________________________________________________________

Advertenties

Geplaatst op 16 mei 2011, in Productie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: