Gelekt: afbeelding van de Saab 9-3 facelift!!

Over nog geen twee weken zal Saab in Genève de faceliftversie van de 9-3 wereldkundig maken, maar hier is alvast een voorproefje op de nieuwe snuit. Een afbeelding van de 9-3 Cabrio Independence Day Edition. Will Smith, kom er maar in!

Met die SF-film uit de jaren negentig heeft deze dakloze natuurlijk weinig te maken. Het gaat hier om een gelimiteerde variant van de 9-3 Cabrio. Hij heet Independence Edition vanwege het feit dat Saab op 23 februari precies één jaar in handen is van Spyker. Zou de auto daarom een oranje kleur hebben?
Naast de opvallende paintjob onderscheidt deze Zweed zich van andere 9-3tjes middels nieuwe 18 inch wielen, een stuurwiel met de naam ‘Super Sport’ en lederen zetels met oranje stiksels. De oplage van deze gefacelifte 9-3 Independence Edition is voor 2011 gelimiteerd tot 366 stuks. Waarom niet 365? Dat komt omdat Saab er 365 van produceert, plus één voor elk jaar dat ze onafhankelijk zijn. In 2012 worden er dus 367 van gemaakt.
De sedan zal vanzelfsprekend ook in Genève aanwezig als gefacelift model. Deze vernieuwde ‘Griffin’ uitvoering krijgt eveneens het nieuwe 2.0 Turboblok op de optielijst. Deze motor kennen we al uit de Saab 9-5 en is goed voor 220 pk. Verdere wijzigingen -voor zover- zijn de andere bumpers, mistlampen en gewijzigde grille. Meer over de zoveelste facelift van de Saab 9-3 als we ‘m in Genève tegen het lijf lopen. (bron: SaabsUnited)

tekst: autoblog

Advertenties

Geplaatst op 19 februari 2011, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: