Saab 9-5 Coupé!?

Een extra snelle, sportieve 9-5 met slechts twee deuren. Hij is gespot in Zweden! Helaas nog geen foto’s van de auto zelf, afgaand op de Insignia-basis zou de auto wel eens veel gelijkenissen kunnen hebben met Opel’s coupé concept.

De auto is gespot in Zweden. Er zijn geen type-aanduidingen of technische details bekend, enkel dat de auto XWD had (Saab’s awd-systeem). Het laat zich raden dat dit gepaard gaat met een potent motorblok. De auto maakte een sportievere indruk dan de huidige vierdeurs. Denk aan een sterker aflopende daklijn naar achteren, samen met een nette maat velgen. Het klinkt in ieder geval beter dan de eerder geplaatste, weinig sportieve impressie.
Het is nog niet helemaal duidelijk of Saab de intentie heeft deze auto in productie te nemen. Ongetwijfeld komen ze in 2011 of 2012 met een concept. Die kan de richting van ontwikkelen aangeven voor de toekomstige 9-3 (coupé/hatch) of een nieuw topmodel, 9-5 coupe of 9-6.
Tot de gespotte coupé af is heeft Saab eerst nog een 9-5 station (Autoblog auto van het jaar 2011?) klaar staan. Ze noemen hem zelf SportEstate. (bron: Saabclub.nl)

Advertenties

Geplaatst op 3 februari 2011, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: