Betrapt! Gefacelifte 9-3!

Voordat Saab de huidige 9-3 eind 2012/begin 2013 met pensioen stuurt krijgt het model nog 1x een opfrisser om de verkopen enigszins op peil te houden. Eigenlijk was Saab van plan om deze lichtjes gefacelifte Saab pas in Geneve te onthullen, maar het eerste beeld is nu al uitgelekt.

In een TV interview met Victor Muller waren wat (recente) beelden uit de Saab fabriek gemonteerd en toen diehard Saabfans die beelden bekeken viel het ze meteen op dat er een ‘vreemde’ 9-3 van de band afrolde. Dat bleek dus de (lichtjes) gefacelifte 9-3 ‘Griffin’ te zijn. Wat kunnen we verwachten voor deze facelift? Zoals je bij de rode 9-3 kan zien is de voorbumper enigszins aangepast (oa rondom de mistlampen) en ook lijkt de grille wat anders te zijn van vorm.
Daarnaast schijnt de 9-3 hetzelfde 2.0T motorblok onder de motorkap te krijgen als de 9-5. Dat zou betekenen dat het vermogen stijgt van 210 pk naar 220 pk. En de boel zal ongetwijfeld ook een stukje zuiniger worden. Ook verwachten Saab-watchers dat de 9-3 Sport Estate leverbaar zal worden met nog zuinigere dieselmotoren. Ook schijnt het interieur wat opgefrist te zijn. Wat hier allemaal van waar is zullen we waarschijnlijk in Geneve te horen krijgen. (via: saabsunited.com)
PS Nog even voor de zekerheid. Dit is dus NIET de gloednieuwe 9-3 die door Jason Castriota ontworpen zal worden. Dat model zal pas ergens in 2012 onthuld worden. Het model dat we hier zien is een laatste opfrisser voor de oude 9-3.

Advertenties

Geplaatst op 2 februari 2011, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: