Saab 9-5 Estate

Saab komt met een breakversie op basis van de 9-5. Naast het design is de maximale laadruimte van zo’n 1.600 liter de voornaamste troefkaart.

Erg eigenzinnig en dus heel erg Saab, al is het praktische aspect natuurlijk minstens zo belangrijk als het esthetische. De kofferruimte bedraagt minstens 527 liter, maar plooi de achterzetels neer en je hebt tot 1.600 liter tot je beschikking. Dat is net iets minder dan de BMW 5 Touring (1.670 liter) en een veel minder dan de Mercedes E-Klasse (tot 1.950 liter), de premium wagens waaraan Saab zich zo graag spiegelt.

Op zoek naar een optimaal gebruiksgemak voorzien de Zweden een lage tildrempel, een vlakke laadvloer die bijna twee meter lang is, een 12 Volt-stekkeraansluiting en vier sjorhaken waaraan je je bagage kan bevestigen. De optielijst houdt een elektrische laadklep die je ook vanop een afstand kan bedienen en een intelligent rangeersysteem achter de hand. Dan zorgt een U-vormige rail met telescopisch verdeelmechanisme ervoor dat je de laadruimte in verschillende configuraties kan indelen.

De technologie van de 9-5 Estate is identiek aan die van de sedan, met de XWD-vierwielaandrijving met het actieve eLSD-sperdifferentieel, het actieve DriveSense-onderstel en de handige head-updisplay als leukste hebbedingetjes. Bij de benzinemotoren strekt het gamma zich van de 1.6 T tot de 2.8 T (180-300 pk), bij de diesels van de 2.0 TiD tot de 2.0 TTiD (160-190 pk).

Advertenties

Geplaatst op 31 januari 2011, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Dit wordt den auto van 2012!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: