Saab 9-4XDe eerste afbeeldingen van de Saab’s SUV genaamd 9-4X zagen we niet zo lang geleden hier nog voorbijkomen. Geen echte verrassing, aangezien de productieversie niet veel zou gaan afwijken van het conceptmodel dat twee jaar geleden in LA werd getoond. Zojuist zijn de eerste persfoto’s en wat extra informatie gearriveerd.

Zoals verwacht: de Saab wordt aangeboden met twee type benzinemotoren. De 3.0 V6 met 265 pk en de turbogeblazen 2.8 V6 (bekend uit de 9-5) met 300 pk’s. Dit vermogen kan de Saab verdelen over vier wielen, aangezien de crossover beschikt over het XWD-systeem en DriveSense. Met dat laatste kan de bestuurder zelf in bepaalde mate kiezen wat de hardheid van de dempers wordt, de gaspedaalrespons en de gevoeligheid van de stuurbekrachtiging afstellen. Ook kun je voor milieuridder spelen met de Ecomodus.
De 9-4X wordt op 18″lichtmetaal gezet. Tenzij je de Aero-uitvoering kiest (met 2.8 V6), want dan heb je er 20 inch onder hangen. Alle motoren zijn gekoppeld aan een zestraps automaatbak. Enkele opvallende opties zijn beeldschermen in de hoofdsteunen en de mogelijkheid om de pedalen elektrisch te verstellen.
Zoals bekend: de 9-4X wordt in Mexico gemaakt, samen met zijn halfbroer de Cadillac SRX. Onlangs werd bekend gemaakt dat de 9-4X NIET met een dieselmotor geleverd zal worden. Dit dankzij de geldproblemen bij GM. In november wordt de nieuwbakken Saab onthuld in LA. Nu is het nog wachten op het Nederlandse prijskaartje.

bron: http://www.autoblog.nl/archive/2010/10/18/saab-9-4x-nu-helemaal-officieel

Advertenties

Geplaatst op 31 januari 2011, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: